Sunday, July 22, 2012

İmam Bayıldı Tarifi

Malzemeler


  • 4 adet patlacan

  • İçi için

  • 3 çorba kaşığı sıvıyağı

  • 1 adet soğan

  • 3-4 diş sarmısak

  • 1 adet domates

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı salça

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • 1 çay kaşığı karabiber


Patlacanların karınlarını yarıp, kızgın yağda iki yüzünü de kızartın. İçi için yağda küçük küçük doğuranmış soğanı ve sarmısağı pembeleşince kavurun, domates rendesini ilave edin, 2-3 dakiki kavurun. Tuz, şeker ve salcayı ilave edin, karabiber katıp ateşten alın. Patlacanların oyuklarına doldurun, yayvan bir tencereye dizin, yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edip, yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.


Benzer Tarifler:


No comments:

Post a Comment