Friday, July 20, 2012

Fırında Çinekop Izgara Tarifi

Yemek tarifleri - Türk Mutfağı - Türk Yemek tarifleri///



Malzemeler

8 adet orta boy çinekop balığı

1 bardak çiçekyağı

1 bardak un

1/2 limonun suyu

1 fincan domates suyu

Tuz- akbiber

Yapılışı

4 kişilik

Çinekopların içini ve dışını temizleyip,

soğuk su ile iyice yıkayın, suyunu süzdürün.

İki tarafını unlayın.

Limon suyu, domates suyu ve çiçekyağını

çukur bir kaba koyup, çatalla çırpın.

Una buladığınız çinekopları bu suya batırın.

Daha önceden ısıttığınız ızgaraya yerleştirin.

Alt üst kızarana kadar pişirin.

Servisee çıkarırken yanına haşlanmış

patates ve baharatlı dilim tereyağ koyabilirsiniz.

Sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment