Thursday, August 16, 2012

Limonlu Sütlaç Tarifi

Limonlu sütlaç yapmak isterseniz, size tarif yanında vermek istediğim bir kaç püf nokta var. Birincisi limonun kabuğunu rendelerken limonun beyaz yerlerine dokunmamaya dikkat edin. Çünkü limonun beyaz yerlerini rendelerseniz acı bir tadı olur. İkincisi vanilya ekleyecek olursanız, tencereyi ocaktan almadan 2-3 dakika önce ekleyin yani vanilyayı pişirmeyin ki kokusu belli olsun.

Limonlu sütlaç malzemeleri
  • 1 çay bardağı pirinç (kırık pirinç kullanmak gerekiyor)
  • Bir buçuk su bardağı su
  • Bir kilogram süt
  • Bir buçuk su bardağı toz şeker
  • Bir yemek kaşığı nişasta
  • Bir adet limonun kabuğunun rendesi(beyaz yerlerine değmeden rendeleyin)
  • 1 paket vanilya

Bir tencerenin içine su ve pirinci koyun ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

Ayrı bir tencerenin içine süt ve toz şekeri koyup kaynatın. Diğer tenceredeki pirinçler lapa halini alınca süt tenceresinin içine pirinçleri dökün ve hepsini birlikte karıştırın. Ardından nişastayı su ile çırpın ve tencereye ilave edip karıştırın.

Son olarak vanilyayı ve rendelenmiş limon kabuğunu tencereye dökün ve karıştırıp, kıvamını alan limonlu sütlacı ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. 2-3 saat soğuyan limonlu sütlacı servis edebilirisniz. Afiyet olsun.

FaceBook ta payla

Kategori Sütlü Tatlılar | Yorum Yazın

Etiket limonlu sütlaç, limonlu sütlaç oktay usta, limonlu sütlaç tarifi, oktay usta, oktay usta limonlu sütlaç tarifi, oktay usta tatlı tarifleri, süt, sütlaç nasıl yapılır, sütlaç tarifi, sütlü tatlılar, tatlı tarifleri, Yemek Tarifleri

Yorumlar

No comments:

Post a Comment